Co je to granola?

Co je to granola?

Medově sladké a dozlatova zapečené kousky ovesných vloček, ořechů, sušeného ovoce a semínek. Od roku 1863, kdy se granola poprvé objevila na snídaňové tabuli v newyorských lázních, sbírá tato královna mezi snídaněmi jednoho fanouška za druhým. V šedesátkách si ji zamilovali hipísáci, dočkala se tisíce propečených variant a dnes je hvězdou Instagramu.

Granola vs. müsli. V čem je rozdíl?

Granola vs. müsli. V čem je rozdíl?

Pokud jste se někdy vydali na průzkum možností, které by obohatily váš jídelníček o zdravou, vydatnou a chutnou snídani, pak jste se s nimi stoprocentně setkali. A i když se vám na první pohled může zdát, že granola rovná se staré dobré müsli, prokřupejme se teď společně pár fakty, díky kterým budete mít mezi těmito snídaňovými revolucionáři jednou provždy jasno.

Co řekli o granole?

Granola se u nás snídá téměř každý den. Nejradši ji máme samozřejmě s jogurtem, ořechovým máslem a nějakým ovocem, ale často si ji sypeme třeba i na evesnou kaši nebo na palačinky.

Klára Waldhauserová
Kuchařka

Inspirace od ostatních